Till årets tryffelkock utses en person, som med stor framgång och med gott föredöme har gynnat utvecklingen av tryffelnäringen på Gotland genom något av nedanstående:
- Serverat spännande, innovativa, kulinariska tryffelrätter på restaurang
- Höjt kompetensen om tryffel i maten i restaurangvärlden
- Synliggjort den gotländska tryffeln i sin profession
- Utvecklat matupplevelseturismen kring tryffel
- Samarbetat med skolor eller företagare inom och utom landet kring tryffeln
- Utvecklat andra produkter eller tjänster som har fört tryffelnäringen framåt
Juryn som utser årets hederstryffel är styrelsen för Gotlands Tryffelakademi.
Har du förslag på en person som du anser borde utses till årets tryffelkock klicka här och maila namn och motivering till ditt förslag. Skriv dina kontaktuppgifter så vi kan återkomma med ev frågor.
De kockar som utsetts till årets tryffelkock för respektive år ser du under gula fliken på vänster sida.