Festivalpaket

För dig som vill passa på och njuta av tryffeln på alla möjliga sätt både lördag och söndag. En lördag med intressanta och aptitretande seminarier, vacker ceremoni i Domkyrkan, fantastisk sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner. Söndag går vi ut i myllan på tryffeljakt med tränade tryffelhundar.

Lördag den 16 november inleds Kl. 11:00. Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium som leds av tryffeldoktor Christina Wedén. Utöver Christina talar en inbjuden föreläsare och årets tryffelkock. Årets tryffelkock som vi håller hemlig tillsvidare presenteras i oktober kommer att berätta hur hen använder tryffeln på sin högklassiga restaurang. Det händer mycket spännande inom tryffelområdet runt om i världen. Under seminariet får vi kunskap om läget för tryffeln i Sverige och omvärlden.

Kl. 16:30 återsamlas alla i Visby Domkyrka för en stämningsfull tryffelceremoni med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker körsång och underhållning. Efter ceremonin vandrar vi ned till vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby för fördrink och första rätten i form av snacks vid olika stationer. Därefter intas de andra fem rätterna av vår sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter. Vinpaket med matchande viner eller ett alkoholfritt paket ingår. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland. Kockarna från Kulinariska Gotland ger oss en god inblick i de spännande tryffelrätter som ligger på tallrikarna. Jessie Sommarström – årets Tryffelkock 2023 och en fantastisk kock, gästspelar och delar med sig av sina kunskaper.
Juryns motivering löd. Jessie Sommarström har ansvarat för innovation och hållbar utveckling på Urban Deli i nästan sju år och där fokuserat på kockens roll för långsiktig omställning mot hållbara livsmedelssystem. Hon har tillsammans med Axfoundation utvecklat smakerna i hållbara produkter på bland annat svenskodlade baljväxter och braxfiskar. Jessie är ett föredöme som målmedvetet gått sina egna vägar och enträget arbetat för en hållbar mathållning med gastronomisk höjd, där den gotländska tryffeln har en självklar roll som diamanten i kronan.

Klädsel under ceremoni och middag Smoking eller mörk kostym.

Söndag morgon ger vi oss ut i tryffelmarker och provar på tryffeljakt. Här får du chansen att följa med en erfaren tryffelletare på markerna nära Roma, Hajdes, Rone eller Etelhem. Tryffeljakterna genomförs på nedanstående tider och platser.

Etelhem kl 9.30 – 11.00 eller kl 12.30 – 14.00. Samling vid Etelhems kyrka i Etelhem går att nås med buss nr 11.
Lövsta, Roma Kl. 12:00 till ca 13:30.går att nås med buss nr 11.
Hajdes Fröjel kl 12.00-13.30
Rone, Enggårde kl 11.00 till ca 12.30

Klädsel: Oöm klädsel samt skor som tål väta.

Vill du har mer beskrivning om de ingående delarna tittar du under respektive flik på denna webbsida.

Vill du boka festivalpaketet kan du göra det här.
Priset för hela paketet inkl vinpaket är prel 3.250 kr. Priset för hela paketet inkl alkoholfritt dryckespaket är prel 2.985 kr.

Du kan även göra din egen kombination med att boka in middag på någon av restaurangerna med Tryffelmenyer och boka seminarium och tryffeljakt enskilt, se mer info på de andra flikarna.