Festivalpaket

För dig som vill passa på och njuta av tryffeln på alla möjliga sätt både lördag och söndag. En lördag med intressanta och aptitretande seminarier, vacker ceremoni i Domkyrkan, fantastisk sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner. Söndag går vi ut i myllan på tryffeljakt med tränade tryffelhundar.

Lördag den 19 november inleds Kl. 11:0. Välkommen till ett populärvetenskapligt seminarium som leds av tryffeldoktor Christina Wedén. Talarlistan är under utveckling. Årets tryffelkock som vi håller hemlig tillsvidare presenteras i oktober kommer att berätta hur hen använder tryffeln på sin högklassiga restaurang. En gästande internationell forskare berättar om tryffeln i sitt hemland. Det händer mycket spännande inom tryffelområdet runt om i världen. Under seminariet får vi kunskap om läget för tryffeln i Sverige och omvärlden.

Kl. 16:30 återsamlas alla i Visby Domkyrka för en stämningsfull tryffelceremoni med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker körsång och underhållning. Efter ceremonin vandrar vi ned till vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby för fördrink och första rätten i form av snacks vid olika stationer. Därefter intas de andra fem rätterna av vår sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter. Vinpaket med matchande viner eller ett alkoholfritt paket ingår. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland. Kockarna från Kulinariska Gotland ger oss en god inblick i de spännande tryffelrätter som ligger på tallrikarna. Luqaz Ottosson – årets Tryffelkock 2020 och 2021 och en fantastisk kock som varit i final i Årets kock tre gånger och vunnit många ekologiska priser, gästspelar och delar med sig av sina kunskaper.

Klädsel under ceremoni och middag Smoking eller mörk kostym.

Söndag morgon ger vi oss ut i tryffelmarker och provar på tryffeljakt. Här får du chansen att följa med en erfaren tryffelletare på markerna nära Roma, Klintehamn, Ljugarn eller Rute. Tryffeljakterna genomförs på nedanstående tider och platser.

Lövsta, Roma Kl. 11:00 till ca 12:30.
Hajdes Fröjel kl 12.00-13.30
Rute Kl. 11:00 till ca 12.30.

Klädsel: Oöm klädsel samt skor som tål väta.

Vill du har mer beskrivning om de ingående delarna tittar du under respektive flik på denna webbsida.

Vill du boka festivalpaketet gör du det här.
Priset för hela paketet inkl vinpaket är 2.765 kr. Priset för hela paketet inkl alkoholfritt dryckespaket är 2.545 kr.

Du kan även göra din egen kombination med att boka in middag på någon av restaurangerna med Tryffelmenyer och boka seminarium och tryffeljakt enskilt, se mer info på de andra flikarna.