Årets hederstryffel 2022

Årets hederstryffel 2022 är Frida Domnauer Värdshuset Lindgården !

Till årets hederstryffel utses en person, som med stor framgång och gott föredöme har gynnat utvecklingen av tryffelnäringen på Gotland.Frida Domnauer tog emot sin  utmärkelse vid den stora tryffelmiddagen den 19 november 2022 under Gotlands Tryffelfestival. Juryn som utser ”Årets Hederstryffel” är styrelsen för Gotlands Tryffelakademi.

Juryns motivering lyder:

Frida Domnauer är en idéspruta av stora mått. Frida har stormat in i Tryffelakademin med idéer och energi. Hon är en kreatör med många strängar på sin lyra allt från florist och krögare till utveckling av mat- och livsmedelssystemet. Frida har med kreativa idéer varit en del av utvecklingen av Gotlands Tryffelmånad och Gotlands Tryffelfestival. Frida Domnauer är en viktig del i utvecklingen av tryffelnäringen på Gotland.

Priset ”Årets Hederstryffel” (2011-2021) har tidigare delats ut till Christina Wedén, Carl Jan Grankvist, Ulla Berglund, René Redzepi, Elsa Bohus Jensen, Norbert Lang, Gunhild Beckman, Susanne Welin-Berger, Göran Hellström, Olof Thomsson, Per Bengtsson, Inger Harlevi, Ragnar Olofsson, Camilla Bäckman, Ulrika Karlsson, Cecilia Schelin Seidegård och Peter Eriksson.