Kurs i Tryffelodling

Fortbildningskurs för tryffelodlare förmiddag den 17 november 2017.

Enligt tradition erbjuder Tryffikultur tryffelodlare möjlighet till fortbildning i samband med Gotlands tryffelfestival, denna gången som en fältvandring i två fruktsamma tryffelodlingar på södra Gotland. Vi samlas för gemensam resa från Donners plats kl 8. Under förmiddagen besöker vi två producerande tryffelodlingar på södra Gotland. Vi kommer åter till Visby kl 12. Över en enklare tryffellunch på bröderna Jessens Saluhall & Bar summerar vi dagen. Under denna workshop diskuterar vi tryffelodlingens utveckling, erfarenheter av praktisk skötsel i odlingarna samt nya forskningsrön med betydelse för utveckling och produktion av tryffel.

Anmälan & Kursavgift
Kursen arrangeras av Tryffikultur. Kursen bokas direkt till Christina, eller via Destination Gotland (Klicka här). Pris 1 500 kr per person (inkl moms). I priset ingår tryffellunch och förmiddagsfika.

Praktisk info
Klä dig varmt! Låt oss få veta om du vill köra egen bil.
Såväl erfarna som nya tryffelodlare hälsas varmt välkomna!

Har du frågor kring kursen kontaktar du Christina eller Lina
Christina Wedén  Mail till Christina  tel 0708-85 58 72
Lina Pettersson   Mail till Lina         tel 0707-68 04 30

Tryffikultur är ett svenskt tryffelföretag grundat och drivet av Christina Wedén och Lina Pettersson. Inriktningen är rådgivning om, och frågor kring, tryffelodling. Tryffikultur erbjuder jord- och rotprovtagning för tryffelodlare och kan förmedla plantor av god kvalitet. Tryffikultur kan också erbjuda skräddarsydda kurser, föredrag och tryckt material om tryffel och tryffelodling.

Ingår
-Besök och fältvandring i två odlingar på Gotland med ledande experter inom tryffelodling och forskning
-Förmiddagsfika och lunch

Lina Pettersson är agronom utbildad vid Sveriges lantbruksuniversitet. Sedan år 2000 har Lina arbetat med tryffelodling och bl.a. initierat tryffelodling på Öland. Lina tog år 2000 fram de första svenska trädplantorna för tryffelodling. Lina har många års erfarenhet som odlingsrådgivare och jobbar som odlingspecialist på VegTech, samt i företaget Tryffikultur AB.

Christina Wedén började arbeta med tryffel på Gotland 1997 och planterade 1999 de första odlingarna. Sex år senare, 2005, skördades den första odlade tryffeln på Gotland. Christina disputerade 2004 på sin avhandling om tryffel och tryffelodling i Sverige och mottog samma år Kulinariska Gotlands Diplom för främjande av gotländsk matkultur. Christina är verksam som forskare och lärare vid Uppsala universitet, samt i företaget Tryffikultur AB.