Festivalpaket

För dig som vill passa på och njuta av tryffeln på alla möjliga sätt både lördag och söndag. En lördag med intressanta och aptitretande seminarier, vacker ceremoni i Domkyrkan, fantastisk sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner. Söndag går vi ut i myllan på tryffeljakt med tränade tryffelhundar.

Lördagen inleds Kl. 11:00 av Christina Wedén, vår egen tryffeldoktor. Christina berättar om tryffeln i maten i världen. Hur olika kulturer möjliggör och hindrar användning av tryffel på olika sätt. Professor Håkan Wallander avslöjar tryffelsvampens samarbete med trädrötterna den växer på. Vi får insyn i rötternas och svamparnas underjordiska värld. Årets Tryffelkock (presenteras oktober 2017) berättar hur man använder tryffeln i maten. Seminariet avslutas med en paneldiskussion som leds av Christina Wedén.

Kl. 16:30 återsamlas alla i Visby Domkyrka för en stämningsfull tryffelceremoni med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker körsång och underhållning. Efter ceremonin vandrar vi ned till vinterträdgården på Clarion Hotel Wisby för mingel och fördrink. Därefter intas en sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter. Vinpaket med matchande viner kan köpas till. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland. Kockarna från Kulinariska Gotland ger oss en god inblick i de spännande tryffelrätter som ligger på tallrikarna. Henrik Norström – årets Tryffelkock 2016, gästspelar och delar med sig av sina kunskaper.

Klädsel under ceremoni och middag Smoking eller mörk kostym.

Söndag morgon ger vi oss ut i tryffelmarker och provar på tryffeljakt. Här får du chansen att följa med en erfaren tryffelletare på markerna nära Roma, Ljugarn eller Rute. Tryffeljakterna genomförs på nedanstående tider och platser.

Ljugarn Kl. 10:00 till ca 11:30. Alternativt Kl. 12:00 till ca 13:30
Lövsta, Roma Kl. 11:00 till ca 12:30. Alternativt Kl. 13:15 till ca 14:45
Rute Kl. 11:00 till ca 12.30. Alternativt Kl. 13:00 till ca 14:30.

Klädsel: Oöm klädsel samt skor som tål väta.

Vill du har mer beskrivning om de ingående delarna tittar du under respektive flik på denna webbsida.

Ceremoni och middag är fullbokade därför kan vi inte ta in fler paketbokningar på seminarium, ceremoni & middag samt tryffeljakt, men du kan ställa dig på reservlista, ofta får vi ett par avbokningar. Maila här om du vill stå på reservlista  Priset för hela paketet är 2.190 kr.

Du kan även göra din egen kombination med att boka in middag på någon av restaurangerna med Tryffelmenyer och boka seminarium och tryffeljakt enskilt, se mer info på de andra flikarna.